Втори пациентски уебинар за рака на маточната шийка

втори пациентски уебинар

Втори пациентски уебинар за рака на маточната шийка

26-ти юни, 2021 г. | 11:00 ч.

Ракът на маточната шийка е четвъртата най-разпространена злокачествена диагноза сред жените в България, като всеки ден в страната се диагностицират три нови случая на заболяването. Голяма част от тях са жени на възраст между 30 и 44 години.

В уебинара, организиран от Националната пациентска организация (НПО), заедно с Националното сдружение за профилактика на рака на маточната шийка и лаборатории Синево, ще бъдат разгледани новите методи за диагностициране на заболяването, както и неговата профилактика и лечение.

Кога и къде ще се проведе?

Уебинарът ще стартира в 11:00 ч. на 26 юни (събота) и ще се излъчва във фейсбук страницата на Национална пациентска организация, както в страницата на събитието на следния линк: https://fb.me/e/1wfsFw4l5.

Всеки, който желае да зададе своите въпроси, може да направи това по време на излъчването на живо в секцията за коментари под видеоклипа.

Участници

Гост-лектори:
– Д-р Маргарита Таушанова, д.м.н., онколог, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ – Онколог с над 30 години опит. Лектор на научни мероприятия, свързани с диагностиката и лечението на солидните тумори. Има опит като главен изследовател и субизследовател на клинични изпитвания I, II, III и IV фаза при рак на гърдата, яйчника, белия дроб, карцинома на дебелото черво.

– Д-р Калина Цонева, акушер-гинеколог, „Неоклиник“ – Акушер-гинеколог с над 16 години опит в оперативната гинекология и онкогинекологията. Работи в областта на ранната диагностика и лечението на предракови заболявания на маточната шийка.

Модератор:
д-р Иван Вецев, акушер-гинеколог, медицински директор на НПО

Скъпи родители, уважаеми жени, ще се радваме да ви видим на уебинара, за да поговорим по важните въпроси осъзнато и информирано.

Грижете се за себе си.

PAPHPVcover

chat